– Jag är nöjd med att vi har lyckats hitta den här lösningen för att kunna erbjuda seniorluncher för äldre i Svartbäcken. Nyttig och vällagad mat är en viktig en del i kommunens förebyggande verksamhet för äldres hälsa, säger Monica Östman (S), ordförande i äldrenämnden.

Bakgrunden till beslutet är att seniorrestaurangen Karl-Johan i Svartbäcken stängde i december förra året i väntan på att kommunen kan hitta nya lämpliga lokaler för seniorrestaurangen.

– Vi välkomnar Uppsalas seniorer till Fyrishovs restaurang och ser seniorluncherna som ett utmärkt komplement till vårt övriga utbud, säger Süleyman Anter (V), ordförande i Fyrishovs styrelse.

Seniorluncherna på Fyrishov ska serveras under minst två timmar per dag. Priset är 50 kronor per måltid för personer över 65 år.

Lunchen ska följa Livsmedelsverkets rekommendationer avseende mat till äldre. I lunchen ingår att välja mellan två olika huvudrätter. Dessutom ingår varma och/eller kalla grönsaker (salladsbuffé), smör, bröd, måltidsdryck och kaffe. På torsdagar och söndagar serveras dessert. Övriga dagar ges möjlighet att köpa dessert. Kaffeservering med varierat kaffebröd erbjuds under hela öppethållandet.

Avtalet med Fyrishov gäller året ut.

> Läs pressmeddelandet på kommunens hemsida