Under fredagen skrev UNT om att trottoarområden längs Vaksalagatan är farliga på grund av att cyklister inte visar hänsyn för trafikreglerna. Många tyckte till om artikeln på Facebook och i UNT:s kommentarsfält.

I artikeln vittnar Kina Norlund, som har sin arbetsplats längs gatan, att hon måste varna kunder för att hålla uppsikt på trottoaren. Flera UNT-läsare intygar med egna berättelser att de också varit nära att bli påkörda av cyklister på trottoarer.

”Jag (eller som tur min cykel) blev påkörd av en cyklist som körde på trottoaren utanför Friskis och Svettis förra veckan. Resulterade i en trasig reflex och trasig eker på bakhjulet. Tjejen stannade inte ens…”

”Väldigt många cyklister har noll koll på trafikregler öht. Eller så struntar de helt sonika i dem.”

”Jag har blivit påcyklad på trottoaren vid Vaksalagatan. Klarade mig. Men man oroas när man ser hur de nästan klipper äldre personer med käpp eller rullator. Då blir det brutet lårben och lidande….och en stor kostnad för sjukvård. Men det är ju inte kommunens budget när det gäller akutvård…men eventuell hemtjänst efter olycka blir kommunens kostnad. Kanske dags att de ansvariga på kommunen tänker lite längre på konsekvenserna?” (…)

> Läs hela artikeln på UNT.se