[UNT] Kommunen har agerat nonchalant och oansvarigt i frågan om Träffpunkten på Storgatan 11. Det menar pensionärsföreningarnas samarbetsråd. Under tisdagen möter de kommunen.

Från och med första januari är det tänkt att Uppsala kommun ska ta över driften av träffpunkten för seniorer på Storgatan 11, i gamla tingshuset. Det uppger Jesper Kyrk, avdelningschef på Uppsala kommuns äldrekontor. 

– I dag drivs träffpunkten av pensionärsföreningarnas samarbetsråd, genom föreningsbidrag från oss. Men det har inte varit den optimala lösningen, säger han.

Enligt Jesper Kyrk ska inga verksamheter påverkas av förändringen, utan det ska vara ”business as usual” för de föreningar och enskilda som använder träffpunkten, som på sin hemsida beskrivs som ett allaktivitetshus för äldre.

Vad händer med personalen som pensionärsrådet haft anställd?

– Vi har inte detaljerna, det är en av de saker som måste lösas, säger Jesper Kyrk.

Under tisdagen ska politiker i äldrenämnden och tjänstemän träffa pensionärsrådets representanter. I ett utskick till sina medlemmar har samarbetsrådets ordförande, Jan Ask, gett sin syn på relationen till kommunen och situationen för träffpunkten. (…)

> Läs hela artikeln på UNT.se