På söndagen är det biff stroganoff och stekt sej med gubbröra på menyn. Och bland matgästerna i Fyrishovs restaurang blandas de som äter subventionerad seniorlunch med barnfamiljer, som passar på att äta efter badet.

– Det är en stor fördel att det är mer blandning här så det blir liv och rörelse. Jag har en väninna som inte tar sig hit utan brukar äta på ett äldreboende. Och det blir inte lika trevligt, säger Karin Jansson.

– Jag fyllde 65 i somras så jag har inte kunnat gå så många gånger tidigare, säger hon.

Liksom många av de andra seniora matgästerna ger hon maten högsta betyg.

Vid ett fönsterbord sitter Anna-Lena Andrén som är med sambon Bo Söder.

– Det är fantastiskt! Vi är här varje dag och äter. Man slipper bära brickan, och det är vackert upplagt och fina råvaror. Det är näringsriktigt också. Vi skulle inte äta så mycket grönsaker om vi äter hemma. Det blir bara förstört det man köper hem, säger hon.

Innan Fyrishov började servera seniorluncher på Fyrishov åt paret oftast hemma.

– Jag hoppas verkligen de får fortsätta. Det här är något att se fram emot. Det gör att man tar sig upp på morgonen, säger Anna-Lena Andrén.

Den enda nackdelen, säger hon, är att bussförbindelserna inte är så bra. (…)

> Läs hela artikeln på UNT.se