Ett urval av artiklar av intresse för UPS.


Friskvård och social infrastruktur, seniorrestaurang

Pressinbjudan – utökat antal seniorluncher vid restaurang Senioren

Uppsala kommun  2019-02-04
Uppsala kommun har fattat beslut om att utöka antalet platser på restaurang Senioren från dagens 104 till 152 sittplatser.

Läs mer


Trygghet, brott mot äldre

Agera mot de grova åldringsbrotten

Göteborgs Posten  2019-02-05
De allt grövre brotten mot våra äldre måste upp på den politiska agendan. Polisen och rättsväsendet måste vidare ges rätt förutsättningar att hitta och döma de skyldiga.

Läs mer 


Vård och omsorg, LOV

Bra hemtjänst kräver mer än valfrihet

Dagens Arena  2019-02-06
En hemtjänst som uppfyller äldres behov kräver andra åtgärder än införandet av Lagen om valfrihetssystem, LOV. Det menar Anna Dunér, Pär Bjälkebring, och Boo Johansson vid Göteborgs universitet efter att ha granskat hur kommuner hanterar äldres önskemål och erfarenheter.

Läs mer


Vård och omsorg, särskilt boende

Vi investerar i fler boenden

UNT debatt  2019-02-09
Vi har nyligen beslutat om en plan för utökning med 1000 platser i boenden, skriver Caroline Hoffstedt, kommunalråd och ordförande i äldrenämnden.

Läs mer

Första spadtaget för nytt äldreboende i Ultuna Trädgårdsstad, Uppsala

Ersta Diakoni  2019-02-07
I dag torsdagen den 7 februari tog Stefan Nilsson, direktor Ersta diakoni, Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande i Uppsala, och Besqabs VD Anette Frumerie, ett första spadtag för det nya äldreboendet Ersta Juliahemmet i Ultuna Trädgårdsstad.

Läs mer


Kollektiv trafik, ekonomi

Äldre ska få billigare kollektivtrafik

UNT debatt  2019-02-08
I Uppsalas nya mittenstyre är vi överens om att satsa på billigare kollektivtrafik för äldre, skriver Erik Pelling och Caroline Hoffstedt.

Läs mer