Moderaterna aviserar nu att de tänker höja skatten (momsen) på mat. Det känns märkligt att läsa det om ett parti som alltid gjort sig känt för att vilja sänka skatterna. Förstår inte moderaterna att det drabbar fattiga människor och hushåll med svag ekonomi hårdast. Men det kanske är det som är meningen? För många äldre är pengarna slut långt innan den 19 i varje månad, då ny pension delas ut. Och många av de människor som är i den besvärliga och förnedrande situationen är kvinnor.

Ålderspensionärer har under lång tid varit diskriminerade i vårt samhälle bl. a med tanke på det orättvisa skattesystemet som existerar idag och som troligen kommer att finnas kvar många år framöver.

Moderaterna och alla övriga partier måste sluta betrakta äldre människor som andra klassens medborgare. Det är skamligt hur djupt rotad den negativa synen på pensionärer är idag i vårt samhälle. Politikerna måste ändra på detta och det första som de måste göra är att jämställa ålderspensionärer med löntagare när det gäller skattesystemet.

Jan Ask
UPS