Fredag 1 november läste jag en märklig insändare från Hoffstedt (S) och Pelling (S) om att de jobbar hårt i förhandlingar med regionen för att uppfylla socialdemokraternas vallöfte om ett billigare seniorkort i Uppsala. Det är en fråga som UPS tillsammans med andra pensionärsorganisationer under lång tid har argumenterat för. I dag finns avgiftsfria bussresor för seniorer, under viss tid av dygnet, i 43 av landets kommuner.

På UPS höstmöte torsdag 31 oktober var Jenny Lundström 1:e vice ordförande (MP) Trafik och Samhällsutvecklingsnämnden i Regionen och Johan Wadman trafikdirektör inbjuden för att redovisa den framtida kollektivtrafiken och dess biljettsystem. Frågan om ett billigare seniorkort i Uppsala ställdes och det pågår inte alls ngr skarpa förhandlingar från Uppsala kommuns sida enligt de inbjudna gästerna.

UPS ser fram emot en redovisning från Socialdemokraterna hur förhandlingarna med Regionen går och när vallöftet om ett billigare seniorkort kan uppfyllas.

Slutklämmen på Hoffstedt, Pellings insändare är ännu märkligare. Varför ska Centerpartiet hjälpa till när Socialdemokraterna bildar mittstyre tillsammans med L och MP?

För UPS

Jan Ask


Insändaren på UNT.se