Lillsjögårdens äldreboende drivs av Vardaga.

I SÄV-gruppen ingår Lillian Berggren, Ulla Svensson, Maj-Lis Lundin och Ellinor Eklund.

Verksamhetschefen Luis hälsade välkommen. Under sommartiden med semestrar så hade man haft bra vikarier. Man hade haft tillgång till 12-15 ”sommarbarn” som gått ut med de boende på promenader och utevistelse.

Lillsjögården har fått klagomål angående maten under sommaren, därför var Ellinor med och pratade om den viktiga frågan om hur mat tillreds och serveras. För oss i SÄV-gruppen var det inte någon ny fråga, vi började vårt samarbete med Lillsjögården just med de frågorna. Man får också ha överseende med att vikarier inte har samma kunskaper som ordinarie personal, då det ofta är unga vikarier, som säkert gjort sitt bästa. SÄV-gruppen har pratat med flera av de boende på Lillsjögården om maten vid flera tillfällen, och de har sagt att maten är god och vällagad och att man får så mycket man vill ha.

För övrigt fick vi information om att det planerades en dag för vidareutbildning av all personal, där man bl a planerar om framtida förbättringar och att man behöver utöka personalstyrkan med 3-4 personer. Fler resor och utflykter skulle läggas in i kommande budget.

Efter mötet blev SÄV-gruppen inbjuden till en trevlig kräftskiva i trädgården med en hel del godsaker. Många glada gäster med hattarna på sned.

Tidigare på sommaren var SÄV-gruppen inbjuden till sommarfest i trädgården, även då var stor omsorg lagd på maten. För egen del tycker jag att personalen på Lillsjögården gör ett fantastiskt arbete, alltid på glatt humör, och önskar Lycka till för ledningen av Lillsjögården. Vi tror på er.

Hälsningar från SÄV-gruppen

 

Maj-Lis Lundin
Styrelseledamot i UPS
Repr för PRO Vaksala-Danmark