Deltagare vid besöket var personal från Ferlingården och SÄV-ombud Ingrid Lundell och Birgitta Ljungqvist.

Avtalet med kommunen har förlängts ytterligare 3 år, vilket medför en trygghet för boende och för personalen. Nu finns mer tid för personalen att utföra sina arbetsuppgifter.

Under pandemin har försiktighetsåtgärder vidtagits, visir används vid duschning och vid övrig kontakt används munskydd. Aktiviteter sker med endast en avdelning i taget. Håller avstånd med besökare utifrån. Avdelningar med dementa och psykiskt sjuka har påverkats mest under pandemin.

För aktiviteter inom- och utomhus finns 3 st. heltidsanställda personer som arbetar tillsammans. 1 sjukgymnast, 1 arbetsterapeut + 1 personal som framförallt håller på med utomhusaktiviteter. Grillning sker varje tisdag då en volontär hjälper till.

Maten kommer från Dafgård. Enklare tillbehör såsom kokning av ris, sallader, bakning av kaffebröd tillreds av 2 måltidsvärdinnor/avd.

Det är högre åldrar på de som bor på Ferlinsgården, vilket medför högre vårdtyngd då det är fler personer som behöver hjälp med att inta sin mat.

Aktiviteter som cykelturer görs med de boende som så önskar. Ferlingården har fått ett anslag av 50 000 till specialcyklar som är konstruerade så att den boende kan hjälpa till att trampa cykeln. Vårdhundar finns vilket är mycket uppskattat av de som bor på Ferlingården.

Ingrid Lundell och Birgitta Ljungqvist
SÄV ombud.